Resultat: lussekatter

Så nu är dom klara och ni ska få recept och bilder.
dom blev inte så jättefina men hembak ska ju inte vara perfekt ;)
recept:
blir ungefär runt 30st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 ½ g saffran
1 ½ dl strösocker
2-3 msk stött kademumma (behövs inte)
½ tsk salt
ca 17dl vetemjöl
1 ägg till pensling
russin
sätt på ungnen på 225 grader. Smula jästen i en degbunke.smält 100 g smör i en kastrull. Häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt. Rör om tills jästen löser sigTillsätt kesella, saffran, salt,socker,kardemumman och det mesta av mjölet. Arbeta tills degen släpper från skålens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa övertäckt i 40 min. baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter. Flätor kräver längre tid, ca 20 min.
Pöss/ Mathilda

Kommentarer
Postat av: Emil

får jag smaka?

2011-11-26 @ 21:05:56
Postat av: Mathilda

såklart du får! <3

om du kommer hit

eller kan du ju baka egna med receptet där uppe ;)

2011-11-27 @ 14:55:47
Postat av: Emil

okej då åker jag nog till dej, för jag orkar inte baka

2011-12-02 @ 17:46:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback